Régi fájlok törlése parancssorból

Számos esetben fordul elő, hogy egy könyvtárból törölni szeretnénk egy időpontnál régebbi fájlokat. Most az egyik szerver /tmp köyvtárában voltak igen régi fájlok, de mivel az Apache web szerver is itt tárolja a session adatokat, azért csak a 10 napnál régebbieket szerettem volna törölni. A megoldás:

find /tmp -type f -mtime +10 -exec rm {} \;

Fontos a -type f opció, ami azt mondja, hogy a find csak a normál fájlokat találja meg, így a könyvtárak és egyéb fájlok nem törlődnek.

Jó tudni!

A find és rm rossz paraméterezésével könnyen törölhetsz olyan fájlokat is, amiket eredetileg nem szerettél volna, például symlinkeken keresztül!

2 Hozzászólás

  • Amir
    Posted 2012. júl. 6. 11:57 0Likes

    Kedves szerkesztok,Nagyon jol sielrukt a honlap, tartalmas, konnyen kezelheto jo az egesz elkepzeles. Gratulalok mindenkinek aki ebbol kivette a reszet!Azt javasolnam, hogy a honlap fejlecebol surgosen legyen eltavolitva az a nyari gyepreszlet foto, mert egyaltalan nem talal sem a jobboldali logoval, sem a temaval sem szinkompozicioban. Ugy gondolom lehet talalni egy jobb, odailobb fotot! A kezdolapon talalhato kokorcsinfotonal is lehetett volna jobbat talalni, de mindezek mellett jo a honlap, megegyszer gratulalok!

  • Péter
    Posted 2012. aug. 2. 12:04 0Likes

    Szia! Köszi a véleményt, de szerintem ezt nem a mi oldalunkra akartad írni, minthogy sem gyepfotó sem kökörcsin nincs.

Ehhez nem lehet hozzászólni.

Kövess minket!